Oldal kiválasztása

 

A DELTA gyártmányú AS 300-as PLC és az AS 200 PLC két különböző típusú programozható logikai vezérlő, amelyeket ipari alkalmazásokban használnak. Mindkét PLC a DELTA AS sorozat része, amely széles körű funkciókat és modulokat kínál a felhasználóknak.

Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk, hogy miben különbözik és miben egyforma ez a két PLC, valamint hogy hogyan választhatunk közöttük.

Az AS 300-as PLC a legújabb modell, amely több memóriát, gyorsabb feldolgozási sebességet és nagyobb bővíthetőséget biztosít, mint az AS 200. Az AS tpusú PLC képes akár 32 bővítőmodul csatlakoztatására. Az AS 300-as PLC program kapacitása128 kilo lépés, míg az AS 200-é csak 64 kilo lépés. Az AS 300-as PLC feldolgozási sebessége 0,24 µs/bit, míg az AS 200-é 0,5 µs/bit.

Azonban mindkét PLC hasonlóan alapvető tulajdonságokkal rendelkezik, mint például a beépített kommunikációs portok, a támogatott programozási nyelvek és a kompatibilis szoftverek.

Mindkét PLC rendelkezik RS-232 és RS-485 portokkal, amelyek lehetővé teszik az adatátvitelt más eszközökkel. Mindkét PLC támogatja a létra-, utasításlista- és strukturált szöveges programozási nyelveket, amelyek megfelelnek az IEC 61131-3 szabványnak.

Mindkét PLC kompatibilis a DELTA ISPSoft szoftverrel, amely egy egyszerű és könnyen használható programozó és konfiguráló eszköz.

A választás az AS 300-as PLC és az AS 200 PLC között függ az alkalmazás igényeitől és a rendelkezésre álló erőforrásoktól. Ha nagyobb teljesítményre, memóriára és bővíthetőségre van szükségünk, akkor az AS 300-as PLC lehet a jobb választás. Ha viszont egyszerűbb és olcsóbb megoldást keresünk, akkor az AS 200 PLC elegendő lehet. Mindkét esetben biztosak lehetünk abban, hogy a DELTA AS sorozat megbízható és hatékony vezérlést biztosít.