Oldal kiválasztása

Egerfarmosi Őszirózsa Nyugdíjas Szervezet

1987-ben alakult nyugdíjasklubként 2005 év februárjától közhasznú szervezetként mûködik.

 Szervezetünk meghatározó szerepet tölt be a falu életében.

Célja: a településen élõ idõskorú nyugdíjasok összefogása egészségi és kulturális szükségleteik kielégítése, társadalmi megbecsülésük erõsítése.
Heti rendszerességgel tartjuk összejöveteleinket.

Hagyományõrzõ népdalkörünk aktívan részt vesz a községünkben rendezett társadalmi ünnepségeken, falunapon, kistérségi és megyei nyugdíjas rendezvényeken, kulturális és hagyományõrzõ találkozókon. / Eger, Sarud, Berekfürdõ, Verpelét és a szomszéd településeken /

Rendszeresen járunk kirándulni, színházba, múzeumba, gyógyfürdõbe, író – olvasó találkozót, szavaló versenyt és egészségügyi elõadásokat szervezünk.
Több alkalommal rendeztünk kistérségi találkozót, melyre meghívtuk a környék hagyományõrzõ népdalkórusait.

Pályázatokat nyújtottunk be, melyen nyertünk, amit rendezvényeink megrendezésére használtunk föl. Az NCA – hoz is pályáztunk kisebb – nagyobb sikerrel mûködésre, melybõl a klub helyiséget rendezzük be és a mûködésünkhöz szükséges kiadásunkat fedezzük.

Az önkormányzattól is kaptunk támogatást, értékelik a munkánkat.

Alapító tagjai vagyunk a Füzesabonyi Kistérségi Civil Tanácsnak, mely a múlt évben 3 napos konferenciát tartott több civil szervezet részvételével, ahol sok értékes tapasztalattal gazdagodtunk. Tagjai vagyunk még a Heves Megyei Nyugdíjas szövetségnek és a Nyugdíjasklubok és Idõsek „Életet az éveknek” Országos Szövetségének.

A helyi önkormányzattal, intézményekkel, civil szervezetekkel jó a kapcsolatunk, amit továbbra is szeretnénk ápolni, mert összefogással lehet sikeres eredményeket elérni.

Burgermeister Jánosné
szervezet vezetõje